טכניקות השיווק של פלטפורמות המלונות באינטרנט
- Ido
- Feb 4
- 2 min read
אי אפשר בלעדיהן אבל אפשר לחסוך כסף. הרבה כסף.
סוכנויות נסיעות מקוונות (OTAs) כגון Booking.com, Expedia ו-Agoda שינו את הדרך בה אנשים מזמינים מלונות. פלטפורמות אלו משתמשות בשילוב של גירויים פסיכולוגיים, אסטרטגיות תמחור ושיווק דיגיטלי כדי לעודד משתמשים להזמין לינה דרכן. אז הינה השיטה הראשונה - עיגון מחיר ואסטרטגיית תמחור מטעה
אחת האסטרטגיות היעילות ביותר שבהן משתמשות OTAs היא עיגון מחירים. טכניקה זו מציגה למשתמשים מחיר התחלתי נמוך כדי למשוך את תשומת ליבם, ורק לאחר מכן חושפת את העלות המלאה במהלך תהליך ההזמנה.
לדוגמה:
•חיפוש אחר מלונות בפריז עשוי להציג "מ-75$ ללילה" בתוצאות.
•אך כאשר לוחצים על המלון, המחיר בפועל לחדר נוח עם אפשרות ביטול חינם עשוי להיות 120$ ללילה.
•האפשרות הזולה ביותר היא לרוב חדר קטן ללא אפשרות ביטול, דבר שמניע את המשתמשים לשלם יותר עבור אפשרויות טובות יותר.
טקטיקה זו מנצלת הטיה קוגניטיבית, הגורמת למשתמשים לתפוס את החדר היקר יותר כערך טוב יותר לאחר שהתחייבו מנטלית לתהליך ההזמנה.

חיפשנו מלונות לתאריכים מסויימים בקוסמוי, תאילנד. התמונה שלמעלה היא התוצאה הראשונה שקיבלנו. רשימת מלונות עם מחירים. המחירים שאתם רואים, בסבירות גבוהה זה לא מה שתבחרו לשלם. אבל - זה ישר מספק תחושה של מחירים יחסית זולים למה ששמעתם מחברים או מגורמי תיירות אחרים.
אז בואו נלך לעמוד המלון הספציפי שבחרנו

בדוגמה שלנו - המחיר הזול שראינו כלל את התנאים הבאים:
הצעת ספק - לפי שאלות ותשובות - "כדי להציע לכם מחירים תחרותיים יותר, לפעמים אנו משתפים פעולה עם חברות אחרות. הצעות אלו תמיד בתשלום מראש ולא ניתן להזמין אותן בשילוב עם הצעות אחרות. בנוסף, כל שינוי בפרטים האישיים או ההזמנה שלך לאחר ההזמנה אינם אפשריים."
התשלום - תשלום מראש בלבד
אפשרות ביטול - אין
אפשרות שינוי פרטים - אין
ומה המחיר אם רוצים אפשרות ביטול ושינוי פרטים? - מחיר יקר יותר ב - 20% .
Kommentare